++32 (0) 476 52 69 10
info@itrainmyhorsesbrain.com

Clickerskilled 3 Groundwork

Assessment

Na het behalen van je clickerskilled 2-badge is het behalen van een clickerskilled 3-label niet meer zo moeilijk; je basis heb je, de rest komt “vanzelf”. Een assessment voor een clickerskilled 3-label kan je alleen live afleggen.

We zien liefst het paard terug waarmee je je clickerskilled 1 en 2 hebt gehaald, omdat we op die manier het best kunnen zien hoe hoe je paard is getraind, maar ook dat je bent geëvolueerd als clickertrainer. Als dat niet kan, laat ons dan de reden daarvan weten.

Wat je kan laten zien voor de grondwerkbadge

Clickerskilled 3 gaat voornamelijk over meerdere oefeningen na elkaar, zoals bij kettingen. Criteria voor dit certificaat zijn de ontspanning van het paard, de keuze van de oefeningen (geschikt voor het paard zonder te gemakkelijk te zijn), de afwerking van de oefening en de stimuluscontrole. Je laat zien hoe je het bridgen en belonen hebt afgebouwd. Toon een mooi afgewerkte, demo-waardige oefeningenreeks!

De 12 oefeningen zijn volkomen naar keuze. Alle vorige kwaliteiten van de clickerskilled 1 en 2-labels blijven.

 

  1. Eén van de oefeningen laat zien hoe het paard geclickertraind een trailer op gaat.
  2. Eén oefening is een vaste ketting: een aaneenschakeling van kleinere oefeningen in één oefening met één cue en slechts 1 beloning.
  3. Toon minstens 3 oefeningen eerst apart in hun eigen lus, en schakel daarna deze 3 oefeningen aan elkaar in een losse ketting (dus met 3 cues) met slechts 1 beloning. De kwaliteit van de oefeningen moet constant blijven zowel binnen hun eigen lussen als in de ketting.
  4. Eén van de oefeningen moet het targetten van bodyparts tot onderwerp hebben, en bij voorkeur een combinatie van bodyparts.
  • Of je nu ‘gewoon’ grondwerk, vrijheidsdressuur, agility, trick-training… doet, is onbelangrijk. Alle oefeningen moeten duidelijke criteria hebben aan dewelke voldaan zijn zoals onmiddellijke respons, duur, snelheid,… en biomechanisch correct uitgevoerd zijn.
  • Verbaas ons met de ontspanning en de blijheid van je paard, de zo goed als onzichtbaarheid van je cues, de duidelijk afgebouwde beloningsratio’s, de afwerking van je oefeningen, de vriendelijkheid en vloeiendheid van het geheel.
  • Je paard blijft gedurende alle oefeningen alert en gefocust.