++32 (0) 476 52 69 10
info@itrainmyhorsesbrain.com

Clickerskilled 3 Riding

Assessment

Na het behalen van je clickerskilled 2-badge is het behalen van een clickerskilled 3-label niet meer zo moeilijk; je basis heb je, de rest komt “vanzelf”. Een assessment voor een clickerskilled 3-label kan je alleen live afleggen.

We zien liefst het paard terug waarmee je je clickerskilled 1 en 2 hebt gehaald, omdat we op die manier het best kunnen zien hoe hoe je paard is getraind, maar ook dat je bent geëvolueerd als clickertrainer. Als dat niet kan, laat ons dan de reden daarvan weten.

Wat je kan laten zien voor de rijwerk-badge

De rij-oefeningen moeten duidelijk laten zien dat je begrepen hebt hoe clickertraining in het zadel werkt.

Clickerskilled 3 gaat voornamelijk over meerdere oefeningen na elkaar, zoals bij kettingen. Criteria voor dit certificaat zijn de ontspanning van het paard, de keuze van de oefeningen (geschikt voor het paard zonder te gemakkelijk te zijn), de afwerking van de oefening en de stimuluscontrole. Je laat zien hoe je het bridgen en belonen hebt afgebouwd. Toon een mooi afgewerkte, demo-waardige oefeningenreeks!

De 12 oefeningen zijn volkomen naar keuze. Alle vorige kwaliteiten van de clickerskilled 1 en 2-labels blijven.

 

  1. Eén van de oefeningen laat zien hoe het paard geclickertraind een trailer op gaat.
  2. Eén oefening is een vaste ketting: een aaneenschakeling van kleinere oefeningen in één oefening met één cue en slechts 1 beloning.
  3. Toon minstens 3 oefeningen eerst apart in hun eigen lus, en schakel daarna deze 3 oefeningen aan elkaar in een losse ketting (dus met 3 cues) met slechts 1 beloning. De kwaliteit van de oefeningen moet constant blijven zowel binnen hun eigen lussen als in de ketting.
  4. Minstens twee oefeningen moet een combinatie van basishulpen tonen.
  • Of je nu western, dressuur, springen, endurance, voltige, trail… doet, is onbelangrijk. Alle oefeningen moeten duidelijke criteria hebben aan dewelke voldaan zijn zoals onmiddellijke respons, duur, snelheid,… en biomechanisch zo correct mogelijk uitgevoerd zijn (in verhouding tot de africhtingsgraad van je paard), zonder dat je oefeningen wedstrijden moeten winnen.
  • Verbaas ons met de ontspanning van je paard, de zo goed als onzichtbaarheid van je cues, de duidelijk afgebouwde beloningsratio’s, de afwerking van je oefeningen, de vriendelijkheid en vloeiendheid van het geheel.
  • Je paard moet ten allen tijde nageeflijk zijn, en blij, los, tactmatig en voorwaarts bewegen.
  • Het dragen van een rijhelm is aanbevolen. We zien het rijden liefst bitloos.