InstructorInge Teblick
TypeOnline Course
Price30€
Buy NowBook Now
Cursus-inhoud

Deze cursus is het vervolg op de inleidende, gratis cursus die je hier kan vinden. Hij is dus perfect voor wie wil beginnen met clickertraining.
De eerste oefening, de handtarget, leerde je al in die eerste cursus. De volgende basics leer je in dit deel:

 • Basic 2: Beleefdheid
  Als je voorwaarts beweegt met de beloning in je hand heeft gaat het paard rustig een paar passen achterwaarts voor het aannemen van die beloning. Misschien wel de belangrijkste oefening van je hele clickercarrière!
 • Basic 3: Hoofd laag
  – Het paard beweegt z’n hoofd naar de grond toe, zonder dat je hem aanraakt.
  – Zet het op cue.
 • Basic 4: Achterwaarts
  – Je paard gaat achterwaarts wanneer jij vóór hem voorwaarts gaat.
  – Het paard heeft altijd gelijk
 • Basic 5: Volg
  Je staat náást je paard (kijk in dezelfde richting), en als je voorwaarts in beweging komt volgt je paard je onmiddellijk.
 • Basic 6: Wacht
  Je paard kan rustig naast je blijven stilstaan.
 • Basic 7: Blijf
  Je paard blijft staan waar je hem achterlaat, waar je ook heen gaat.
 • Extra materiaal en nawoord
  Een paar extra tips

Net zoals bij deel 1, bestaat een groot deel van het filmmateriaal uit wat je op de DVD “7 basics van clickertraining” kan (kon) vinden. Deze DVD komt echter aan het einde van zijn oplage en is niet meer verkrijgbaar, tenzij bij Inge Teblick zelf. De cursus bestaat echter niet alléén uit dit DVD-materiaal. Er is extra commentaar en lesmateriaal.
Als je de DVD al hebt, en je hebt geen problemen met je training, heeft deze cursus geen zin voor jou. Heb je de DVD en zoek je wel hulp, dan is het logischer om dat apart met Inge op te nemen, los van deze cursus.

Praktisch

Geschatte duurtijd en werkbelasting
Je kan naar verwachting alle 7 basis-oefeningen na een week of vier al redelijk uitvoeren, afhankelijk van hoe vlot je je lichaamstaal onder de knie krijgt, het temperament van je paard en hoe vaak je oefent.

Opvolging
Er is geen individuele opvolging voorzien. je kan wel altijd vragen stellen in het forum.
Wil je individueel les, dan moet je dat apart met Inge regelen.

Startdatum
Je moet eerst de gratis cursus “De 7 basics van clickertraining I” hebben bekeken (en de quiz-vraag hebben opgelost, ze is niet moeilijk!) voor je aan deze cursus kan beginnen.
Je bent vrij om op elk moment te beginnen. Zes (6) weken nadat je toegang hebt gekregen, vervalt je toegang automatisch.